Wat een plaatje… zondagsschool toen en nu

Gisteren vierde onze Anna haar 7e verjaardag en kreeg ze een prachtige kaart van de zondagsschool. Op de voorkant van de kaart een mooie foto, gemaakt tijdens het zondagsschooluitje vorig jaar. Het deed me denken aan de foto die mw. de Wal-Boom mij laatst nog liet zien. Het uitje van de zondasschool omstreeks 1950. Bij dit bericht plaats ik de foto’s onder elkaar (wat provisorisch gescand met mijn telefoon). Ik zou zeggen: zoek de verschillen…

In ieder geval zie je dat destijds de voltallige meisjesvereniging meefietste voor de begeleiding en om het feestje mee te vieren. Maar zulke foto’s laten wat mij betreft vooral zien dat terwijl bepaalde kleuren misschien wat veranderen, belangrijke dingen hetzelfde blijven. Een gemeente waar plek is voor kinderen en jongeren om samen op te trekken en te leren leven met God. Ik ben alweer benieuwd naar de foto’s van het uitje van 2017…

MvD