Jonge gezinnen kring

Jong gezinnen kring

“Ik zie vuur in de lucht!” roept mijn zoon enthousiast. “Ja en daar roze en geel” springt zijn zus op haar bed. De zon komt op, de lucht is prachtig (gemaakt) en we horen dat als het raam op een kiertje gaat het nog stil is buiten.

Schepping en wet vertellen Gods eer. In de opvoeding die ik geef speelt de wet een duidelijke rol, ik hoor mezelf zeggen ”nee zo gaat dat niet hoor”. Hoe zit dat met de natuur? Hoe belangrijk vind ik natuur in mijn opvoeden? Welke rol geef ik dat? Afgelopen seizoen hadden we een daar een avond over. Ik dacht gelijk aan de zonsopgang die ik met mijn kinderen zag.

Als moeders van jonge kinderen ( in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar) komen we een keer per zes weken bij elkaar op wisselende doordeweekse avonden. We gebruiken hierbij elk jaar een boek als richtlijn.

Tijdens deze avonden gaat het over:

– wat de bijbel leert over opvoeden van je kind(eren)

– hoe je als moeder ook zelf een kind (van God) mag zijn

– hoe je als ouder je geloof mag voorleven, binnen en buiten de kerk

– samen met je kind bidden

– hoe je feest(dagen) viert

– hoe je als gezin gastvrij kunt zijn

-hoe combineer je je verschillende rollen als partner, moeder, vriendin, werknemer, gemeentelid etc.

– over liefde, vergeving, kwaliteiten, maar ook pijn, weerbaarheid, grenzen en nog veel meer, kortom

Tijdens de avond over de schepping werd ik nog enthousiaster over de schepping. Als moeders vertelden we elkaar hoe en waar wij samen met onze kinderen de natuur in trekken, God daarin ontdekken en lazen we hoe Jezus de stilte in de natuur opzocht. Ik ben door de kring verdiept, trek er vaker op uit met de kinderen. Deze kringavonden zou ik niet willen missen.

Kom gerust een avond langs, je bent van harte welkom!

Vragen? Klik dan hier om contact op te nemen met Marieke.