Catechese

Catechese

Catechese is een onderwijsvorm waar jongeren met elkaar in gesprek gaan om samen te leren wat de kernpunten van het christelijk geloof zijn, hoe je de Bijbel kunt verstaan en in praktijk brengen.

Geloven in God is niet simpel. Voor veel jongeren in onze gemeente geldt dat je er aan de ene kant mee opgroeit en tegelijk je best moet doen om het je eigen te maken. Onderweg daar naartoe kunnen er heel wat vragen zijn die je bezighouden. Helemaal niet gek als je regelmatig het gevoel hebt dat er nog veel te leren is om het christelijk geloof en de Bijbel verder te ontdekken en te begrijpen.  Een wijze raad uit de Bijbel zelf is: begin daar juist mee als je jong bent! In de Hervormde wijkgemeente Calvijnkerk bieden we daarom aan jongeren vanaf 10 jaar oud catechisatie aan.

Bijna elke dinsdag komen er ruim 25 tieners en jongeren hiervoor naar ‘achter Calvijn’.

Dinsdagmiddag om 16.15 uur is er basiscatechese voor kinderen uit groep 7 en acht van de basisschool.
Om 17.00 uur zijn dan de jongeren van 12-15 jaar aan de beurt.
’s Avonds om 19.00 uur start de groep 16+.

De catechese wordt gegeven door de predikant samen met gemeenteleden. Op de achtergrond is er een catechesecommissie onder leiding van de jeugdouderling om waar nodig mee te denken en mee te helpen.
We hopen dat de catechisatie voor jongeren zelf een impuls om een gelovige te zijn of te worden en te blijven. Het is meteen ook een tegemoetkoming aan ouders die bij de doop van hun kind beloofden alles in het werk te stellen om hun kinderen te onderwijzen in de dingen van de Bijbel en het geloof. Jongeren die zich willen voorbereiden op het doen van ‘openbare geloofsbelijdenis’ nemen een jaar lang deel aan een speciale belijdenisgroep, waarvoor de avonden in overleg worden gepland. Wil je meer weten over de catechese, neem dan contact op met de predikant.